6'lı Masa'dan son dakika açıklaması: 6 Mart'ta aday açıklanıyor

02.03.2023 - Perşembe 23:28

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarından oluşan 6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası, 6 genel başkanın imzası ile yayımlanan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CUMHURBAŞKANI ADAYI 6 MART PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28'inci Dönem TBMM ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz." 

Saadet Partisi Basın Biriminden verilen bilgiye göre ise; Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Liderler Buluşmasının 6 Mart Pazartesi 14.00'te gerçekleştirileceği ifade edildi.

class="medyanet-inline-adv">

AKŞENER KURMAYLARINI TOPLADI

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Genel Başkan Akşener, milletvekilleri, divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulları ile saat 22.30'da bir araya geldi. İYİ Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, İYİ Partili 81 il başkanı yarın Ankara'da bir araya geliyor.

6lı Masadan son dakika açıklaması: 6 Martta aday açıklanıyor

6 SAAT SÜREN TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?

CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hande Fırat altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemek üzere buluştuğu toplantıya ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Hande Fırat şunları aktardı: Gültekin Uysal aday olarak Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdi. 5 liderden bir sorun çıkmadı. Ancak Meral Akşener 'Partimin aktarmamı istediği şeyler var' diyerek söze başladı. Belediye başkanlarının ismini zikrettiği anda, Kemal Kılıçdaroğlu nazikçe Meral Akşener'in sözünü keserek 2 belediye başkanının görevine devam edeceğini belirtti. Bunun üzerine kararı Meral Akşener genel kurula götüreceğini dile getirdi.

class="medyanet-inline-adv">

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin ise konuya dair şu bilgileri verdi: Gergin bir toplantı olmuş. Meral Akşener'in masaya bazı isimleri getirmeye çalıştığı, Kemal Bey'in bunu engellediği biliniyor. Diğer isimlerden böyle bir karşı çıkma gelmemiş. Sayın Akşener 1 yıl önce aday olmayacağını ifade etmişti. Son günlerde Mansur Yavaş'ın adı gündeme geldi. 48 saat içinde 4 tane canlı yayına katıldı. Görev verilirse aday olurum dedi. Ki Ekrem İmamoğlu bile böyle iddialı bir açıklama yapmamıştı. 2024'te yaklaşan belediye seçimleri için mesaj veriyor. Diyor ki 'Ey Ankaralılar bakın öyle bir belediye başkanınız var ki Cumhurbaşkanlığına bile aday olabilir.' Adayın açıklanacağı gün bazı bakınlıkların da toplantıda kamuoyuna ilan edileceği bilgisi var. İçişleri Bakanlığı'nın İYİ Parti, Adalet, MEB, Dışişleri gibi bakanlıkların CHP'de olacağına dair ciddi kulisler var. Kazan kazan masası haline gelmiş. Herkes istediğini alıyor.

Bu deprem gündeminde dahi bu tartışmaları geride bırakamayan bir ittifakın seçmene verdiği mesaj iletişim dili açısından çok doğru bir dil olmamıştır.

6'lı masa toplantısı öncesi son kulis bilgileri! Meral Akşener isim önerecek mi?

6'lı masa toplantısı öncesi son kulis bilgileri! Meral Akşener isim önerecek mi?Haberi Görüntüle

Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Kaprislerle kaybedecek vaktimiz yok

Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Kaprislerle kaybedecek vaktimiz yokHaberi Görüntüle

‘Zillet ittifakı tek göz kulübe bile yapamaz’

‘Zillet ittifakı tek göz kulübe bile yapamaz’Haberi Görüntüle

ALINTI HABER: https://www.milliyet.com.tr/gundem/6li-masadan-son-dakika-aciklamasi-6-martta-aday-aciklaniyor-6911634

YORUM YAZ