6'lı Masada Deprem... İyi Parti Masadan Ayrıldı.... - Siyaset

05.03.2023 - Pazar 13:07

İYİ Parti'de kritik toplantı sona erdi. Meral Akşener açıklama yaptı. Meral Akşener masayı dağıttı ve İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıda bulundu.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.Akşener, partinin ek binasındaki toplantıda, Saadet Partisi ev sahipliğinde altılı masanın cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü dünkü toplantısıyla ilgili GİK üyelerini bilgilendirecek ve değerlendirmelerini aldı.Bir saat süren toplantının ardından Akşener'in parti genel merkezinde açıklama yapması bekleniyor.Bu arada Akşener ek binaya gelişinde Başkanlık Divanı üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.AKŞENER KONUŞTUGeldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alındı. İYİ Parti boyun eğmeyecektir. Ben ve arkadaşlarım 20 yılı harap eden zihniyete karşı ilk günden beri aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduksa aynı yerde duruyoruz.Ortak Cumhurbaşkanı adayı:5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediler. İki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu.  Bu görüşlerimiz masadaki paydaşlarımız tarafından kesin bir dille reddedildi. Altılı masanın son toplantısında "anlayışa" varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. 

Kurulduğumuz günden bugüne kadar önce İYİ Parti demedik. Önce memleket dedik. Bir kez bile milletimize verdiğimiz sözden vazgeçmedik.

Hakarete uğradık, dişimizi sıktık, yıkılmadık. Vazgeçmeden konuştuk anlattık.Ancak ne yazık ki olmadı.Dün itibariyle 6'lı masa bitmiştir. Meral Akşener ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a görev çağrısı yaptı. Akşener, yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemediklerini söyledi."Milletin sesine kulak vermek gerektiğini" söyleyen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da adaylık çağrısı yaptı.

ALINTI KAYNAK: https://www.turkiyehaberajansi.com/6-li-masada-deprem-meral-aksener-masayi-dagitti/124881/

YORUM YAZ