26 Mayıs’tan itibaren Disney+’tan 50’nin üzerinde içerik kaldırılacak

20.05.2023 - Cumartesi 13:13

Abone ol

Disney, bu ayın sonunda Disney Plus platformundan 50'den fazla içeriği kaldırma kararı aldığını duyurdu. Platform kullanıcıları duruma tepkili.

Disney, mayıs ayının sonunda Disney Plus platformundan 50’den fazla içeriği kaldırma kararı aldığını duyurdu. Özellikle Big Shot ve Magic Camp gibi birçok orijinal içerik, 26 Mayıs tarihinde bu yayın platformlarından çekilecek. Bu nedenle, bu programları izlemek isteyenlerin çekilmeden önce hızlıca izlemeleri öneriliyor. Bu karar, Disney’in daha kapsamlı bir maliyet düşürme planının bir parçası olarak alındı.

Disney’in 2. Çeyrek kazanç çağrısı sırasında CEO Bob Iger ve mali işler müdürü Christine McCarthy, Disney Plus’ın 2023’ün ilk üç ayında 4 milyon abone kaybettiğini açıkladıktan sonra içeriklerin kaldırılacağını duyurdular. Şirketin kazanç sonrası görüşmesinde McCarthy, içerik iyileştirme stratejileri doğrultusunda bu tarz platformlardaki içeriği gözden geçirdiklerini belirtti.

Disney Plus maliyetleri düşürmeye çalışıyor

İçerik kaldırma kararı, HBO Max ve Showtime gibi platformların maliyet düşürme amaçlı benzer adımlarını takip ediyor. Özellikle Ron Howard’ın 1988 yapımı Willow filminin yeniden uyarlaması olan Willow dizisi, yayınlandığı kasım ayından kısa bir süre sonra kaldırılacaklar listesine eklenmesiyle sürpriz yarattı.

Disney+’tan hangi diziler kaldırılacak?

26 Mayıs'ta Disney+’tan kaldırılacak olan içerikler şunlar:

Big Shot
Turner & Hooch
The Mysterious Benedict Society
The Mighty Ducks: Game Changers
Willow
The Making of Willow
Diary of a Future President
Just Beyond
The World According to Jeff Goldblum
Marvel’s Project Hero
Marvel’s MPower
Marvel’s Voices Rising: The Music of Wakanda
Forever
Cheaper by the Dozen
The One and Only Ivan
Stargirl
Artemis Fowl
The Princess
Enscore!
A Spark Story
Black Beauty
Clouds
America the Beautiful
Better Nate Than Ever
Weird but True!
Timmy Failure
Be Our Chef
Magic Camp
Howard
Earth to Ned
Foodtastic
Stuntman
Disney Fairy Tale Weddings
Wolfgang
It’sa Dog’s Life with Bill Farmer
The Real Right Stuff
The Big Fib
Rogue Trip
More Than Robots
Shop Class
Pick the Litter
Own the Room
Among the Stars
Harmonious Live!
Pentatonix: Around the World for the Holidays

(Bu içeriklerin bazıları hali hazırda Disney+ Türkiye’de olmadığı için bilmiyor olabilirsiniz. Ayrıca bunlar dışında Disney’in yurtdışındaki platformları FX ve Hulu’dan da içerikler kaldırılacak.

Disney bu hamlesiyle dijital içerik platformu alanında maliyetleri azaltma ve stratejiyi yeniden düşünme eğiliminde olan diğer medya şirketlerine katılıyor. Warner Bros. Discovery, HBO Max'ten çok sayıda dizi kaldırırken, AMC ve Showtime da benzer bir küçülmeye gidiyor.

Disney'nin bu kararı dijital içerik platformun sektöründe nasıl bir etki yaratacak bilinmiyor zira hepsi Disney’in orijinal içeriği. Muhtemelen o kadar da iyi izlenme elde edemiyorlardı. Siz kaldırılacak içeriklerden herhangi birini izliyor muydunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

ALINTI KAYNAK: https://www.muhalif.com.tr/haber/26-mayistan-itibaren-disneytan-50nin-uzerinde-icerik-kaldirilacak-137649

YORUM YAZ