2021'de sahnede bayılan ünlü şarkıcıdan acı haber geldi

01.03.2023 - Çarşamba 17:25

Şarkıcılığının yanı sıra şarkı sözleriyle de tanınan ünlü Japon sanatçı Maon Kurosaki'den acı haber geldi.

35 yaşındaki Kurosaki hayatını kaybetti.

Özellikle animeler için söylediği ve yazdığı şarkılarla bilinen Kurosaki, 2021 yılında teşhisi konulan epidural hematom'un kötüye gitmesi sonucu öldü.

Tokyo doğumlu olan şarkıcı ilkokuldayken keşfedildi ve şarkı söyleyip oyunculuk yapmaşa başladı.

Ancak daha sonra tamamen müziğe yöneldi. Anime modasından etkilendi. Jormungand, Tokyo Ravnes, The Fruit of Grisaia gibi anime dizilerinde Mami Kawada, Kotok ve Trustrick gibi isimlerle çalıştı.

2011 yılında synthpop grubu Altima'nın bir parçası oldu. 2016'da gruptan ayrıldı.

2010 yılınad Highschool of the Dead animesinin bitiş müziğini yaptıktan sonra ilk albümü H.O.T.D'yi yayınladı.

2021 yılının eylül ayında canlı yayınlan bir konser sırasında sahnede birden düşen Kurosaki'nin kafatası ile beynin koruyucu zarı arasında kanama tespit edildi. Epidural hematom teşhisi kondu.

Acil olarak ameliyat olması ve müziğe ara vermesi gerektiği söylendi. Tedavisine devam etti ancak işini yapmaktan da vazgeçmedi. Reincarnated as a Sword animesinin bitiş müziği olarak kullanılan Moret Strongly'yi single olarak 16 Kasım 2022'de piyasaya sürdü.

Ancak hastalığı gittikçe kötüye gitti ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

EPİDURAL HEMATOM NEDİR?

Epidural hematom, oluşan bir kanamanın beyin dokusunun üzerinde yer alan dura mater ile kafatası kemiği arasında birikmesine verilen isimdir.

 

Kaynak: Haber Global

ALINTI KAYNAK: https://haberglobal.com.tr/kultur-sanat/2021de-sahnede-bayilan-unlu-sarkicidan-aci-haber-geldi-epidural-hematom-nedir-235017

YORUM YAZ