19 yaşındaki genç kızı sokak ortasında iki kurşunla öldürdü, "çok pişmanım" diyerek tahliyesini talep etti!

28.02.2023 - Salı 16:17

İstanbul Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı sokak ortasında öldüren Ümit Karakoyun, savunmasında alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunu ileri sürerek, "Aramızda tartışma çıktı, iki kez kurşun sıktım. Rahmetlinin ailesinden çok özür diliyorum. Çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Ümit Karakoyun tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Mesut Gezer ve Asiye Nur'un ailesi katıldı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

"Rahmetlinin ailesinden özür diliyorum"

Duruşmada savunma yapan Karakoyun, şunları söyledi:

"Huzurunuzda rahmetlinin ailesinden çok özür diliyorum. Çok pişmanım. 

Uyuşturucuda kullanmıştım. Asiye'nin çıkmasını bekliyordum. Asiye beni aradı, çıktığında yanında iki kadın vardı. Bir süre birlikte yürüdük. Silahı Asiye'nin çantasına koydum, diğerleri gitti. Asiye, 'Sen adam mısın, sen erkek misin, kız arkadaşlarımın yanında nasıl konuşuyorsun' dedi. Aramızda tartışma çıktı. Yüzüme tükürdü, bana tokat attı. Ben de ona tokat attım.

Bu sırada Asiye'ye 'Silahı ver, ben gideceğim' dedim. Aramızda yine tartışma çıktı. İki kez kurşun sıktım. Oradan koşarak uzaklaştım. Mesut bana Çiğdem'i ne zaman vuracağımı sordu. Ben de vurmayacağım dedim. Çiğdem'e 'Seni öldüreceğim' mesajlarını ben attım. Alkolün etkisindeydim. Mesut yanımdaydı. Bana Asiye ile ilgili şeyler söylemeseydi, silahı vermeseydi bu olaylar olmayacaktı. Çok pişmanım. Karakolda ifade verirken alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. En doğrusu şu an anlattıklarımdır. Tahliyemi istiyorum." 

"Her zaman kızımı tehdit ediyordu"

Asiye Nur Atalay'ın babası Bayram Atalay, ifadesinde, "Sanık Ümit yalan söylüyor. İki yıl önce iş yerime gelip, kızımdan hoşlandığını söyledi. Ben de 'Kızım seni istemiyor, isteseydi zaten sana gelir' dedim. Bu sözlerim nedeniyle ağlamaya başladı.

Bir daha kızımı rahatsız etmemesini söyledim, kabul etti. Daha sonra duyduğuma göre kızımı sürekli rahatsız ediyormuş, darp ediyormuş. Biz şikayet ettik. Emniyetten kaçmış. Ben çok acı çekiyorum. Bu acımın tarifi yok. Her zaman kızımı tehdit ediyordu, şikayetçiyim" dedi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Ümit Karakoyun hakkında, "Kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Sanık Mesut Gezer hakkında ise, "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet hapis ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. (DHA)

ALINTI KAYNAK: https://t24.com.tr/haber/19-yasindaki-genc-kizi-sokak-ortasinda-iki-kursunla-oldurdu-cok-pismanim-diyerek-tahliyesini-talep-etti,1095062

YORUM YAZ