100 bin imza süreci ne zaman sona erecek?  100 bin imza için son gün yaklaşıyor - Son Dakika Türkiye Haberleri

24.03.2023 - Cuma 09:44

YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi. Seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci 22 Mart 2023 tarihinde başladı.

Adaylar, 27 Mart akşamına kadar 100 bin imzaya ulaşmaya çalışacak.

PARTİLER İÇİN SÜRE DOLDU

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları için de süre doldu. AK Parti ve MHP Cumhurbaşkanı Erdoğan için, CHP ve İyi Parti Kemal Kılıçdaroğlu için cumhurbaşkanı adaylık başvurusu yaptı.

100 bin imza süreci ne zaman sona erecek?  100 bin imza için son gün yaklaşıyor - 1

EKRANDAN TAKİP EDİLECEK

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerinde seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenlerin dün kurul tarafından ilan edildiğini belirterek, YSK’nın imza süreci takibi için geliştirdiği uygulamayı tanıttı. Yener, "Bugün seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenlerin imza toplama süreci başlamış olup, 27 Mart pazartesi günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir. Bu sürecin Türk milletine ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyoruz. Kurulumuzun yapmış olduğu yeni bir uygulama ile bugün itibarıyla il, ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin şu anda huzurda bulunan ekranda anlık olarak takibi mümkündür. Şeffaf, güvenilir bir ortam yaratmak amacıyla salonda isteyen arkadaşlarımız ve temsilcilerimizin imza süreci sona erene kadar takip etme imkanları vardır. Zaman içerisinde, günlük veriler gün sonunda paylaşılacaktır" diye konuştu.

ALINTI HABER: https://www.ntv.com.tr/turkiye/100-bin-imza-sureci-ne-zaman-sona-erecek-100-bin-imza-icin-son-gun-yaklasiyor,R6pvZ043HEubuvaSbTQCcw

YORUM YAZ